dinsdag 1 oktober 2013

Verjaardagstress



Het duurt nog twee maanden, maar in gedachte is Amanda er al druk mee bezig; haar verjaardag. Het kan haar uit haar slaap houden. De gedachten die dan door haar hoofd spoken zijn bijvoorbeeld de activiteiten die ze kan gaan doen op haar verjaardagsfeestje. Een andere vraag die haar uit haar slaap houdt is de locatie waar ze haar verjaardag kan gaan vieren. Thuis of bijvoorbeeld in een speelcentrum of naar het bos. In het bos kunnen haar ouders een speurtocht uitzetten, met aan het eind van de speurtocht een schat die opgegraven kan worden. Andere vragen die door haar hoofd spelen zijn de kinderen die ze zal uitnodigen. Ze gaat in gedachten alle kinderen langs die ze een uitnodiging wil sturen. Ze realiseert zich dat Antoinette ruzie heeft met Stacey. Wie van beiden zal ze uitnodigen? Als ze Stacey uitnodigt passeert ze Antoinette en is Antoinette misschien wel boos op haar. Bij het uitnodigen van Antoinette zal het van een zelfde laken een pak zijn en zal Stacey haar dit niet in dank afnemen. Hoofdbrekens heeft Amanda er van. Amanda kan ook besluiten om beiden niet uit te nodigen. Dit is geen goed idee, want Amanda heeft met beide meisjes een hechte vriendschap. “Nou, maar even afwachten hoe het de komende tijd gaat. Misschien leggen Stacey en Antoinette hun ruzie wel weer bij, tegen de tijd dat ze haar verjaardagsfeestje geeft”, denkt Amanda nu opgelucht. Als donderslag bij heldere hemel moet ze ineens denken aan Kim en Denise. Beide meiden wil ze ook graag uitnodigen.  Alleen, vraagt Amanda zich intussen af, zal Kim wel tussen de andere meiden passen. Kim gedraagt zich nogal jongensachtig. De andere meisjes zijn wat dat betreft toch meer ‘meisjes’ meisjes. De keuze van de locatie zal dan ook een rol spelen bij de vriendinnen die ze uitnodigt.
Na nog een aantal gedachtes valt Amanda uiteindelijk in slaap en droomt ze van een  verjaardagsfeest, waarbij alles uit de hand loopt. Bij het wakker worden denkt ze: “Gelukkig, het was maar een droom”.

Hooggevoelige kinderen kunnen zich snel zorgen maken. Ze kunnen zich zorgen maken om wat andere misschien futiliteiten vinden. Aangezien deze kinderen een rijke fantasie hebben kunnen ze zich ook zaken gaan inbeelden, die helemaal niet aan de orde zijn.

                                                              

Geen opmerkingen:

Een reactie posten