donderdag 26 september 2013

Paard uit de boom



Het ruikt er naar stro, transpiratie en paard. Merel bezoekt samen met haar nichtje Marleen de manege. Vorige week kreeg Merel een uitnodiging van Marleen om bij haar te komen logeren  en samen met haar mee te gaan naar de manege. Marleen stelde voor om samen paard te gaan rijden. Op zondagmiddag is er vrij rijden. Merel is blij met de uitnodiging van haar nichtje. Logeer partijtjes bij haar nichtje zijn altijd vol pret, samen spelletjes doen en avonturen in de natuur. Alleen de uitnodiging voor de manege om samen paard te gaan rijden heeft ze wat moeite mee. Haar nichtje heeft haar weten te overtuigen. “Joh, je hoeft niet meteen op een paard te gaan zitten als je dat niet wil, kom dan in ieder geval mee om te kijken hoe het er aan toe gaat. Hoe je een paard mag verzorgen met borstels. Ik heb een hele koffer met verzorgingspullen voor het paard. Als je wilt kunnen we samen mijn lievelingspaard Percy verzorgen”, ratelt Marleen aan een stuk door. Merel vindt het idee om samen met haar nichtje een avontuur te beleven wel aantrekkelijk, maar tegelijkertijd wil ze toch even de kat uit de boom kijken. “Oké, ik wil wel met je mee, als ik eerst even mag kijken hoe het gaat”, oppert Merel. “Deal”, antwoordt Marleen met een stem vol blijdschap.
Samen lopen Marleen en Merel in de richting van lievelingspaard Percy, terwijl ze druk babbelend allerlei stallen voorbij lopen. “Kijk, hier staat Percy, samen met Sterre in de box!”, zegt Marleen. “Wat zijn die paarden groot!”, denkt Merel hardop, terwijl ze in de deuropening blijft staan. “Wil je Percy even aaien?”, vraagt Marleen. “Nee, ik blijf even hier staan”, antwoordt Merel bedremmeld. “Ik vind het zo wel mooi om naar te kijken”. Merel doet geen concessie en blijft waar ze is. Ze ziet haar nichtje druk in de weer met haar koffer verzorgingsspullen. Eerst wordt het hele paard gepoetst en vervolgens worden de manen mooi ingevlochten. Langzaam aan durft Merel wat dichter bij de komen en voorzichtig het paard te aaien. “Wat voelt het paard zacht en warm. Wat heeft het mooie bruine ogen”, zijn zo maar wat gedachten die bij Merel opkomen.
Beetje bij beetje heeft Merel haar hart opengezet voor paarden en is ze inmiddels betoverd door deze “reuzen”. Een half jaar later rijden de nichtjes samen rondjes in de bak bij de manege. Merel berijdt Sterre en Marleen zit op haar favoriet Percy. Wat hebben ze een schik in dit nieuwe avontuur.

Hooggevoelige kinderen vinden het prettig om eerst de kat uit de boom te kijken bij nieuwe situaties. Wanneer zij gewend zijn, komen ze uit hun schulp en nemen ze deel aan de activiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten